Cardiff Rangers' FotoPage
cardiff hafiz muiz
By: Cardiff Rangers

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 6-Feb-2009 03:45 Email | Share | | Bookmark
Snow in Cardiff 2009

Enjoying the early drops of snow
 
 
View all 23 photos...
Akhirnya snow melanda Cardiff The children had been waiting for more than a year since their arrival here. At last they can experience themselves. They tremendously enjoyed the snow since the first drops to the end . Here, we share our moments in Alexandria Garden and Bute Park in Cardiff as well as Brecon Becon.


Wednesday, 4-Feb-2009 14:50 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Hafiz!

Hafiz's B'day cake - Iceland mari!
He is six now!
Potonglah kek tu Apiz!
View all 6 photos...
He is six today!!! Bila dah sekolah ni, pandai pulak dia demand nak kek lah..nak card...that's the culture kat sini, nak buat macamana...kita pun kena smartlah nak handle .... pegi jelah Iceland... their cakes are not that bad yummy!!!!


Saturday, 31-Jan-2009 20:26 Email | Share | | Bookmark
Selamat kembali Hairul, Nadia, Firdaus dan Syaqeel

Baby Syaqeel
Dr Hairul
Last shot of Hafiz with Firdaus
View all 6 photos...
It's time for them to go back home after been here for 4 years. With the Phd and an addition of family member, Syaqeel, surely the stay here in Cardiff was really momentous.We gathered at his house in the afternoon of 31 Jan to say goodbye to the our family angkat . Ayah with Uncle Fakri sent them to Heathrow Airport and waited there till their last call. We will surely miss you all especially baby syaqeel.


Monday, 29-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Last Day di Coventry dan Stratford-upon-Avon - 29 Dec 2008

Tuan rumah - Sue & Zikri
Thanks for the breakfast Sue!
Safwa dah besar!
View all 18 photos...
Destinasi terakhir ialah rumah Sue & Zikri di Coventry. Sampai jugak akhirnya ..... pagi dijamu dengan nasi lemak dan sambalnya memang yummy! Lepas tu bertolak ke Stratford-upon-Avon...alkisahnya tempat Shakespeare lahir! Pekannya kecik jer ... tapi jam jalan nak pegi kesitu ... agaknya masing2 nak melawat rumah Shakespeare ni! Okaylah tu....sampai jugak ke Stratford. Lepas tu balik semula ke Warwick/Coventry untuk melawat Uni of Warwick tempat Sue buat Phd. Sebelum bertolak balik, sempat makan dulu di rumah Sue...thanks sue for all the hospitalities! Enjoy your data collection back home! Zikri kalau rasa boring tu ... jemputlah datang ke Cardiff.


Sunday, 28-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Stoke-on-Trent dan Birmingham - 28 Dec 2008

Menuju ke Stoke
Spode - Pottery tertua di UK
Dalam Spode
View all 12 photos...
Setelah bermalam dan berehat di Travelodge Stafford M6, paginya bertolak ke Stoke-on-Trent - terkenal dengan pottery bone China. Kalau kat Malaysia tu Kuala Kangsarlah ...buat labu sayong. Di Stoke ni depa buat pinggan mangkok glamour yang kalau Di Malaysia harga sampai beribu-ribu tuh. Ada pottery yang memang buat di kilang UK tapi ada yang dah pandai ...buat kat China ... so kalau rasa nak beli souvenir UK, kena belek2 ... made in mane - China atau England. Ada kedai yang dah nak tutup ... banyak sebablah tu ... kilang ni masih conservative, buat semua produk kat England ..so cost mahallah, pas tu ...pinggan mangkok ni bukan semua org pakai ... berat, so untuk occasion tertentu jer .. cantik memanglah cantik ... Kami setakat beli yang nak pakai kat sini .. sepound dua punya rege.

Lepas tu kami berkejar ke Birmingham ... nak jumpa kawan yang dah 15 tahun tak jumpa... Odi. Dia baru sampai dari Malaysia dan dapat baby girl bulan September baru ni. Pelik...di Malaysia tak 'sempat' nak jumpa, alhamdulillah kat sini kami 'bersua' ... Alahai kesian winter macam ni, boiler rumah Odi tgh rosak plak ..dahlah dengan baby lagi... sempat lagi menjamu kami dengan fried chicken. Thanks a lot dan lepas ni datanglah Cardiff ye Odi.


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net